Trädgårdsprodukter - 2012 Grästrimmare - BLACK+DECKER™ 2012 Grästrimmare

2012 Grästrimmare


Vad vill du ha för grästrimmare?


Trimning av gräs som växer mot en vägg, ett staket eller en blomsterrabatt ger gräsmattan en snygg och prydlig finish. Besvärliga områden runt häckar, staket och träd, samt höga igenvuxna bladverk är svåra att nå med handen och det är knepigt att få en konsekvent skärlängd.

Grästrimmare är utformade för att vara lätta och flexibla och kan tackla de tuffaste områdena i trädgården.

Läs mer om att välja grästrimmare


  • Hur fungerar en grästrimmare?
  • Klippbred och trimmertråd
  • Höjd och handtag

[NYHET: Lätt och kraftfull grästrimmare, enkelt eller tvåhandsgrepp]Hur fungerar en grästrimmareElektriska och batteridrivna grästrimmare är idealiska för att hålla din trädgård snyggt. De skär med mycket hög hastighet genom högt gräs och ogräs med hjälp av en trimmertråd.

Elektriska grästrimmare och batteridrivna sladdlösa grästrimmare är lätta och enkla att hantera. Du kan använda dem var som helst, på alla slags gräsmattor och trädgårdar.

Bensintrimmare rekommenderas för kapning av tätt överväxt på mindre tillgängliga områden. De är tyngre och klumpigare att använda, de är mer högljudda. Nya sladdlösa verktyg finns med samma prestanda som tidigare endast uppnåtts med bensin.

Vissa modeller kräver att du byter trimmertråd när den slitits ut, andra använder en spole som matas automatiskt tills det så småningom tar slut.

"Bump feed" grästrimmare har en fjäder under trådrullen. När du trycker på eller stöter mot marken kommer tråden ut. Automatisk trådmatning driver ut tråden när det blir för kort och manuell trådmatning kräver att du stanna maskinen och drar ner tråden för hand.

[NYHET: BLACK+DECKER™ elektriska grästrimmare – lågvikt och enkla att använda överallt ]Klippbredd och trimmertrådDet är viktigt att välja rätt grästrimmare baserat på de områden du tänker använda den. Behöver du grästrimmaren för att arbeta på stora gräsytor, på fläckar av igenvuxna ogräs och tistlar, eller som ett kantverktyg?

För hårt igenväxta områden, måste du välja en grästrimmare med stor klippbredd. Ju större bredd desto mer kan den trimma på en och samma gång. Grästrimmare med mindre klippbredd är lättare i vikt och mer smidiga, särskilt i trånga utrymmen.

Trimmertråden kan fästas på grästrimmare på en mängd olika sätt. Med vissa modeller, måste du byta ut den trasiga tråden mot en ny när det bryts, andra inkluderar en integrerad spole.

Vissa modeller av grästrimmare matar automatiskt ut den mängd tråd som krävs för kontinuerlig trimning, andra har "bump feed". Spolarna är maximal tillförlitliga vilket gör tråden mindre benägen att bryta eller trasslat till sig.

[NYHET: BLACK+DECKER™ ​​Grästrimmare med enkel, automatisk "bump feed" mekanism ]Höjd och handtagNär det gäller att välja rätt grästrimmare är det viktigt att hitta en modell som känns bekväm att använda. Grästrimning ska vara enkelt, effektivt, utan ansträngning eller ryggont.

En del modeller har med justerbara skaft, andra är utformade för att vara små och ergonomiska. Vilken du ska välja beror till stor del på storlek och den typ av trädgård som du kommer att arbeta med.

Den minsta, lättaste maskinerna kan användas med en hand, några elektriska grästrimmare är faktiskt utformade med endast ett handtag. Dubbla handtag ger ökad balans och komfort, särskilt för större eller något tyngre modeller.

Detta är särskilt användbart om du använder en grästrimmare under långa perioder, en andra handtag ger dig kontroll att du blir trött.

[NYHET: BLACK+DECKER™ elektriska grästrimmare utformade för bästa resultat]