Gör-det-själv

Dekorera med bokstäver

Skriv ut sidan

Skapa dina egna bokstavsdekorationer till högtiderna i år. Måla bokstäverna så de färgmässigt passar in i din övriga inredning eller välj högtidsfärger för ett eklektisk utseende. Du behöver bara några få saker, inklusive plywood och en sticksåg.

 1. Holiday Mantel Wooden Letters 03

  Bestäm storleken och tjocklek på dina bokstäver. Om dina bokstäver har tunna sektioner, välj en tjockare bit plywood för att undvika att de bryts av under sågning. Skriv ut stora bokstäver i olika typsnitt, och spåra dem med en vass penna på underlaget. Använd linjal om det behövs.

 2. Holiday Mantel Wooden Letters 04

  Kläm fast 60x60cm plywoodskiva mellan två bockar. Använd den långsamma inställningen på din sticksåg och följ noggrannt linjerna för att såga ut dina bokstäver. 


  Varning: Kom ihåg att bära skyddsglasögon för att skydda ögonen.

 3. Holiday Mantel Wooden Letters 05

  Slipa ojämna kanter på dina bokstäver med din slipmaskin. Använd fingersliptillsatsen för  att slipa de trånga utrymmen och hörnen.

 4. Holiday Mantel Wooden Letters 06

  Skapa en lagereffekt genom att skriva ut en bokstav i mindre storlek och såga ut en dublett  Limma den mindre bokstaven ovanpå den större med trälim och låt den torka över natten innan du målar.

 5. Holiday Mantel Wooden Letters 07 Kritfärg är ett snabbt och ekonomiskt sätt att täcka träytor med bara ett fåtal lager. Pensla ett lager över ytan och sidorna av dina bokstäver och låt torka innan avgör om du behöver ytterligare ett lager. Torkning kan ta upp till en timme beroende på hur mycket färg som används. Skapa en gammal look genom att slipa över bokstäverna med fint slippapper.


  Tips:
  - Placera bokstäverna på en hylla genom stötta dem eller limma fast en liten träkub på baksidan som stöd. 
  - Använd en rustik krans att fungera som en bokstav i dekoration.


 6. Holiday Mantel Wooden Letters 01

Dekorera med bokstäver